Zomercomp R1 15-6-18

Meevaller: er waren 9 man opgekomen. Oneven, dat wel. Dan zou Cees de Gelder mogen worden opgebeld om alsnog mee te spelen. Mooi. Maar wat was zijn telefoonnr? Geen ledenlijst. Geen nood, want Ruud had nog een telefoonnr van Cees in zijn Mobiel. Is Cees daar? Heeft u een ogenblikje? Na drie ogenblikjes: met Cees. Maar geen Cees de Gelder. Dan maar om 20:15 ingedeeld, met Bram vrij. Neemt volgende keer ledenlijst mee. In Praag was er het Golden Prague, waaraan Micha, Martin en Dick met succes meededen. Hun laatste ronde zou ook meetellen voor onze Zomercompetitie. Via Internet was duidelijk dat Micha tegen Martin speelde in de laatste Praag-ronde. Heel bijzonder. Verder was het warm, lang licht, en een open bovenlicht met terrasgeklets van buitenbeneden. De uitslagen.

Jaap – Erik 0-2. Jaap kreeg al snel in rechterflankspel na een afruil een vervelende voorpost opgedrongen waartegen Jaap schijven ging plakken. Dat resulteerde dan weer in een kettingstelling van Erik, met een damzet afgerond. Ook bij analyse bleek die voorpost niet goed te verdedigen.

Bastiaan – Robert 0-2. Bastiaan kreeg te maken met een haperende ontwikkeling, mede door goed spel van Robert. Na een ambitieuze afruil op rechts van Bastiaan, kwam een tussenloop van Robert die daarmee per saldo 2 schijven won, en beiden braken door naar dam, maar de dam van Bastiaan kon eigenlijk nergens heen, en dat was toch wel een verrassende 0-2.

Herk – Ruud 1-1. Herk speelt de laatste tijd sterker dan we gewend waren, misschien mede omdat Herk ook in de onderlinge van DOS is gaan spelen. In het verloop van de partij had Herk best wel enige zwakkere voortzettingen kunnen doen, maar Herk koos steeds de goede voortzettingen en dat deed Ruud ook, zodat de remise logisch was: zie bijgaand diagram.

Hans – Louis 1-1. Er kwam een onregelmatige stand op het bord, met weinig zwarte verdediging op links, waar Hans met wit wellicht een kansje had kunnen scheppen, maar Hans ging andere kant uit en moest nog offeren om tot slot de remise veilig te stellen.

Golden Prague: 2 partijen tellen mee

Vooral Micha en Martin speelden een formidabel toernooi, met een gelijkwaardige remise van Micha tegen toernooiwinnaar en grootmeester Aleksej Domchev. Micha had zelfs van Fidele Nimbi kunnen winnen, zie het fraaie dia 2. En Dick? Die pakte uiteindelijk nog 6 uit 7 en 2 punten voor de zomercompetitie in Hazerswoude!

Golden Prague ronde 7:

Micha – Martin 1-1;  Dick – Denis Cerny 2-0.

Nu 33-28, 24-29, enz.                                                                        Na 39×30

herk ruud   nimbi micha

Herk – Ruud 1-1. Alleen met verwisselde kleuren. En even later remise

Fidele Nimbi – Micha van Tol 1-1. Micha had hier een heel mooie winst kunnen boeken, maar hij speelde 23-28; 32×14 13-19, enz met 1-1. Maar winst is: 23-28!; 32×14 11-17; 30×8 17×48; 8×17 48×20, +z.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Overig. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s